Ügykezelési digitalizáció Camunda BPM-mel!

Nagyszabású projektbe fogtunk az elmúlt évek során a piacvezető lakástakarékpénztár megbízásából, mely az ügyfelek hatékony kiszolgálását támogató online ügyintézői feladatkezelő rendszer fejlesztését, automatizálást célozta meg. A megoldás sikeres bevezetését követően immár több évre visszanyúlóan folyamatosan újabb és újabb funkciókkal látjuk el az alkalmazást, mely a pénzintézet informatikai architektúrájának egyik központi elemévé vált.

Ügykezelési digitalizáció Camunda BPM-mel

Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a projektben a feladatkezelő platform teljes back-end oldali fejlesztését csapatunk hajtotta végre az igényfelméréstől és koncepció kialakításától egészen a megvalósításig. Igen komplex rendszerről beszélünk, mely mikroszerviz architektúrában került megvalósításra. A komponensek összehangolt automatizált működését a megoldásunk középpontjában található Camunda BPM workflow motor biztosítja. A moduláris felépítésnek köszönhetően a funkciók köre rugalmasan bővíthető.

Mit tud az „ePostalada” platform?

A pénzintézethez beérkező ügyfél üzenetek alapján (vagy ügyintézői kezdeményezésre) automatikusan ügyeket hoz létre, melyekhez – az üzenetek jellemzői alapján - ügyintézői feladatokat kapcsol. Ezek egy feladatkiosztási logika alapján ügyintézőkhöz vagy csoportokhoz kerülnek kiosztásra. Az ügyek tervezett lefutását BPMN folyamatmodellek tartalmazzák, ezáltal a mégoly komplex feldolgozási lépések is mindenki számára könnyen olvashatóvá válnak.

A megoldással olyan közös online ügy- ill. feladatkezelő platform jött létre, ahol az ügyintéző munkatársak az adott ügyhöz kapcsolódó adatokat, dokumentumokat, elektronikus üzenetváltást, maileket egy helyen tudják kezelni. Összességében tehát teljes ügykezelést biztosít az ügyintézők számára, az ügy létrejöttétől az egész ügytörténet követésén keresztül annak lezárásáig.

Vendel Sághy, CEO. Der Betriebsökonom Vendel Sághy ist seit mehr als 20 Jahren im Geschäftsfeld Banken / Finanzinstituten tätig. Über 10 Jahren arbeitet er in internationalen IT-Projekten, sein Schwerpunkt liegt in Business Analyse und Requirement Engineering. Er ist ein Fanatiker von BPM.