A hitelkérelmi folyamat automatizálásnak egy újabb lépéseként integráltuk az Opten Kft. által biztosított cégadatok automatikus lekérdezését az eHitel alkalmazásunk hitelkérelmi fázisába.

Munkáltató kiválasztása Optenből

Az Opten Kft. 1994 óta a hazai céginformációs piac meghatározó szereplője. Közel 600 ezer Magyarországon működő társas vállalkozás alapadatait tartalmazó és folyamatosan frissülő adatbázisával hatékony segítséget nyújt az üzleti élet szereplőinek.

A hitelkérelem során a hitelügylet szereplőiről számos információt kell megadni és megvizsgálni annak érdekében, hogy a hitelintézet teljes képet kapjon a jövőbeni adósokról, adóstársakról ill. kezesekről. Kiemelt jelentőséggel bírnak a munkáltatói adatok, hiszen a hitel visszafizetése általában abból a havi rendszeres jövedelemből történik meg, melyet az adósok munkáltatóiktól kapnak. Így annak vizsgálata, hogy van-e csődeljárás, felszámolás vagy végelszámolás az adott munkáltató ellen, különösen fontos.

Hogyan működik?

Fejlesztésünk eredményeként immár nem szükséges kézzel kitölteni a hitelkérelem összeállítása során az elvárt munkáltatói adatokat:

    • A hitelkérelem összeállítója (a személyi bankár) a munkáltató neve alapján egy keresést indít el az eHitel felületén.
    • Az elindított keresés az eHitel workflow komponense segítségével továbbítódik az Opten által biztosított webszerviz felé.
    • A szervizhívás által visszaadott eredményeket (azaz a keresési találatokat) az eHitel felületén megjelenítjük.
    • A személyi bankár a megfelelő munkáltatót kiválasztja, ezáltal a munkáltatói adatok hozzákapcsolódnak a hitelkérelemhez, annak szerves részévé válnak.
Folyamat

Milyen előnyöket jelent ez a hitelügyintézés során?

A fejlesztés eredményeként a feldolgozási folyamat felgyorsul, nincs szükség kézi adatbevitelre.

Javul a hitelkérelem keretében összeállított adatok minősége, megszűnik az esetleges elírásokból, elgépelésekből adódó kézi beavatkozás.

Mindenkor friss, hivatalos Cégközlönyben szerepeltetett adatokhoz férhetünk hozzá az Opten által biztosított szolgáltatásokon keresztül - így csökkentve a hitelezési kockázatot.

Vendel Sághy, CEO. Der Betriebsökonom Vendel Sághy ist seit mehr als 20 Jahren im Geschäftsfeld Banken / Finanzinstituten tätig. Über 10 Jahren arbeitet er in internationalen IT-Projekten, sein Schwerpunkt liegt in Business Analyse und Requirement Engineering. Er ist ein Fanatiker von BPM.