Irodai digitalizáció Taskingo Számlakezelővel!

A papíralapú számlafeldolgozás elterjedtségét a megszokásokban kell keresni. Már szinte hozzátartozik egy precíz iroda belső látképéhez a „Jóváhagyandó”, „Kifizetendő”, „Archív”, „Könyvelőnek küldendő” és további, ehhez hasonló elnevezésű mappák látványa.

Kétségkívül hasznos, ha egy vállalkozásnál precízen folyik a számlakezeléssel kapcsolatos adminisztráció. Sőt! De kizárólag emberi munkaerővel megoldani ezt a mai felgyorsult digitális világban nem túl hatékony. Gondoljunk csak a hibázási lehetőségekre, betegségekre, utazásokra, melyek mind-mind hátráltatják és körülményessé teszik a papíralapú számlafeldolgozás menetét.

Taskingo Számlakezelő - papírmappán túl is van élet

A vállalkozások adminisztratív tevékenységei, munkafolyamatai többnyire egyszerű és jól leírható, rutin feladatokból állnak, melyek pont emiatt könnyen automatizálhatók is.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egyik 2019. évi kutatása* több mint 6000 magyarországi céget vizsgált és kérdezett meg arról, hogy milyen mértékben végeznek munkájuk során automatizálható feladatokat és hogyan viszonyulnak az ezt támogató technológiai újdonságok alkalmazásához. A kutatásból kiderült, hogy igenis magas a magyarországi cégek automatizációs potenciálja, mert a cégek több mint 80 százalékánál van legalább három olyan adminisztrációs feladatkör, mely automatizálható lenne. Továbbá ezekben a munkakörökben vállalkozásonként átlagosan a munkavállalók harmada dolgozik.

Ami pedig a digitalizációs és automatizációs technológiai újítások alkalmazására vonatkozó hajlandóságot illeti, a kutatásból megtudhatjuk, hogy a megkérdezett cégek nagyjából a fele tervezi a következő 3 évben ezek bevezetését.

A Taskingo Online Számlakezelő bevezetése és használata ebből a szempontból is épp időszerű és célszerű, hiszen pont a vállalkozások egyik legfontosabb adminisztratív tevékenységének, a beérkező szállítói számlák feldolgozásának digitalizálására és automatizálására kínál hatékony megoldást.

Következő bejegyzésünkben sorra vesszük majd, milyen előnyökkel jár a Taskingo használata a vállalkozások számára.

Addig is éljen a lehetőséggel, regisztráljon és próbálja ki a Taskingo Számlakezelőt! 1 hónapig ingyen használható teljes funkcionalitással.

www.taskingo.com

Hivatkozások:

*„Automatizáció és innováció a magyar vállalkozások körében” c. kutatás részletei, MKIK honlap

Vendel Sághy, CEO. Der Betriebsökonom Vendel Sághy ist seit mehr als 20 Jahren im Geschäftsfeld Banken / Finanzinstituten tätig. Über 10 Jahren arbeitet er in internationalen IT-Projekten, sein Schwerpunkt liegt in Business Analyse und Requirement Engineering. Er ist ein Fanatiker von BPM.